Rólunk írták!

Kezdő tanfolyamon vettem részt és nagy megelégedésemre elmondhatom,hogy kitűnő hangulatban,családias légkörben laikusok számára is érthető módon zajlott az oktatás (amit nem mindenhol lehet elmondani)Magas szintű pedagógiai szakértelemmel.Mivel a gépem még új javítást nem igényel,de viszont a táv segítséget már igénybe vettem ami kitűnően működött.
                                        János
--------------------------------------
Munkám során több mint 20 éve használtam számítógépet. Előbb csak Wordöt és Excelt használtam, majd az internetet is. Ezen a tanfolyamon azonban nagyon sok a használatot megkönnyítő, gyorsító új ismeretet szereztem, amelyek lényegesen megkönnyítik a számítógép használatát.
Bátran javaslom mindenkinek ezeknek az új ismereteknek elsajátítását a tanfolyam keretein belül.
                                  Lajos
----------------------------------
Nagy örömömre a PcHáziorvosnál a számítógép tanfolyamon azt kaptam, amit a tanárképző főiskolán tanultam, amit a tanárok kérnek a felnőttképzésben résztvevő oktatóktól, nagy türelmet, szakértelmet, segítőkészséget. Jómagam 70 évesen ültem a számítógép elé, ahol sok-sok mindent sikerült megtanulnom az oktatóktól, akik készségesen, közérthetően feleltek a kérdéseimre, gyakorlatban mutatták meg a számítógép használatát.

                       Aszódi Gábor

-----------------------------------

Én a mai világban ilyet nem pipáltam ! Minden pontos és preciz. Nem holmi almanach keresgélés, hanem minden a fejben és követhetetlen gyorsasággal. Na és közben a megszívlelendő javaslatok, figyelem felhívások, hogy mit és hogyan. A megígért, megajánlott produktum 100 % - os teljesítése. A gépem megújult és hihetetlen gyors. Mindez megfizethető áron. Csak javasolni tudom és fogom is az ismeretségi körömben. Köszönöm T. R.                      

                                       Gyula

----------------------------------

Preciz, gyors, korrekt, megbízható csak ajánlani tudom!! Örülök, hogy megismerhettem. Az biztos ezentúl koklerekkel nem foglalkozom a gépem javítását csak vele fogom végeztetni.

                                      Attila

----------------------------------

Pontos, gyors szakszerű hozzáértésével mindig tökéletesen kijavítja számítógépem problémáit. Csak ajánlani tudom mindenkinek, és ezer hála mindenért! :)

                                        Viki

----------------------------------

Hihetetlen!
Precíz, szakszerű kiszolgálásban volt részem a számítógépem karbantartásakor. Ráadásul: a használatra vonatkozóan továbbképzésben is részesültem, ami egyértelmű és érthető volt, és még a távsegítség lehetőségét is megkaptam.
Minden szolgáltatásnak ilyennek kellene lennie, ez már a jövő színvonala.
Mindenkinek ajánlom!!!

                             Edit

----------------------------------

Régi jól bevált háziorvosom sok év óta tökéletesen karbantartja a számítógépeimet. Mindig ellát hasznos tanácsokkal, ha szükséges távsegítség útján is pillanatok alatt érkezik a segítség. Még soha nem hagytak cserben a gépeim, köszönhetően a szakszerű karbantartásoknak.

                             Karcsi

-----------------------------------

Szuper gyors és megbízható!!!!

Köszönöm!!!


                        Luxy

Számítógép, pc, notebook, netbook, laptop, leptop, informatikai képzés számítógép képzés, informatikai oktatás, számítógép oktatás, Számítógép javítás, szerviz, javítás Számítógép karbantartás, pc doktor, pchaziorvos
Tudásbázis
1999.11.30 00:00

DLNA

A DLNA szabványos (jellemzően hálózat) technológiák használatára irányuló ajánlás, mely segítségével különböző gyártók sokféle eszköze tud kommunikálni, elsősorban multimédiás tartalmak közös kezelésében. A DLNA egyben a SONY által 2003-ban életre hívott Digital Living Network Alliance rövidítése, melyhez rengeteg vállalat csatlakozott, a DLNA-t támogató készülékeket az alábbi címke azonosítja.

 

Technológiailag az UPnP-re (Universal Plug and Play) alapozó megoldás sokféle átviteli módod leír, melyekben közös, hogy valamilyen módon az egyik eszközön lévő adat hálózat (vezetékes vagy vezeték nélküli) a másikon jelenik meg (például a PC-n lejátszott videó a tévén):

DMS – Digital Media Server – adattároló eszköz, ami DLNA-n keresztül lejátszható tartalmat tárol. Ilyen jellemzően a DLNA kiszolgálóval ellátott PC vagy NAS (hálózati adattár).

DMP – Digital Media Player – a DMS-en található adatok lejátszására és megjelenítésére képes eszköz. Ilyen jellemzően a tévé vagy a játékkonzol.

DMR – Digital Media Renderer – tartalom megjelenítésére alkalmas eszközök, melyek a DMP-vel ellenétben nem rendelkeznek dekódoló képességgel. Ilyen eszközök például a hangszórók vagy monitorok.

Sok DLNA készülék működhet DMR módban, amikor a DMS-en (például PC-n) dekódolt tartalmat (például MP3-ban tárolt zenét vagy AVI-ban tárolt filmet) jeleníti meg, de emellett képes DMP módra is, amikor saját maga végzi a más eszközről érkező állományok dekódolását. Az előbbit szokás „push” módnak, az utóbbit pedig „pull” módnak nevezni. Rendszerint a „push” jobban terheli a hálózatot (mert a tömörítetlen adat mozog), a „pull” viszont fejlettebb dekódoló hardvert igényel.

DMC – Digital Media Controller –DMS-ről veszi a tartalmat, dekódolja, majd DMR-en megjeleníti. Ilyen eszköz például a tablet, ami a PC-n tárolt videót a tévén jelenítik meg.

DMPr – Digital Media Printer – nyomtatásra képes, rendszerint DMP vagy DMC (tehát állományokat dekódoló) DLNA eszközök, például egyes hálózatba kapcsolt fotónyomtatók.

A DLNA egyik fontos ágazata a hálózatba kötött mobil eszközök kommunikációja, ezért külön átviteli típusokat definiáltak hozzájuk:

M-DMS – Mobile Digital Media Server – a DMS mobil változata, olyan telefonok vagy hordozható médialejátszók, melyek tartalmát más DLNA eszközök elérhetik.

M-DMP – Mobile Digital Media Player – a DMP mobil változata, DMS és M-DMS tartalmát dekódolja és megjeleníti.

M-DMU – Mobile Digital Media Uploader – a DMS-re és M-DMS-re képes tartalmat feltölteni, például digitális fényképezőgépek.

M-DMD - Mobile Digital Media Downloader – a DMS-ek és M-DMS-ek tartalmát képesek letölteni, például hordozható médialejátszók.

M-DMC – Mobile Digital Media Controller – a DMC mobil változata, DMS és M-DMS tartalmát dekódolja, hogy azt valamilyen DMR eszköznek továbbküldje megjelenítésre. Ilyen eszköz például a mobiltelefon.

DLNA kihasználása autóban - forrás: ACCESS CO.
DLNA kihasználása autóban - forrás: ACCESS CO.

Mint korábban írtuk, a DLNA leglényegesebb feladata, hogy különböző típusú és gyártótól származó készülék hálózati kommunikációját megoldja. Ennek alapja általában egy UPnP-t támogató router (konfigurálásnál tessék ellenőrizni az UPnP bekapcsolt állapotát), de sok készülék képes közvetlen párbeszédre. Gyakorlatban a DLNA működése problémákba ütközhet, asztali számítógépeken az egyes DLNA kiszolgálók más-más képességekkel rendelkeznek, a készülékek gyakran csak a kötelező formátumokat (MPEG2, AVC/H.264 LPCM, MP3, AAC LC, JPEG) ismerik, az opcionálisakat viszont nem, legfeljebb csak továbbküldeni tudják őket, routerek USB csatlakozójára kötött adattárak tartalmával is gond lehet (nincs DLNA támogatás a gyári firmware-ben).

Honlap készítés