Rólunk írták!

Kezdő tanfolyamon vettem részt és nagy megelégedésemre elmondhatom,hogy kitűnő hangulatban,családias légkörben laikusok számára is érthető módon zajlott az oktatás (amit nem mindenhol lehet elmondani)Magas szintű pedagógiai szakértelemmel.Mivel a gépem még új javítást nem igényel,de viszont a táv segítséget már igénybe vettem ami kitűnően működött.
                                        János
--------------------------------------
Munkám során több mint 20 éve használtam számítógépet. Előbb csak Wordöt és Excelt használtam, majd az internetet is. Ezen a tanfolyamon azonban nagyon sok a használatot megkönnyítő, gyorsító új ismeretet szereztem, amelyek lényegesen megkönnyítik a számítógép használatát.
Bátran javaslom mindenkinek ezeknek az új ismereteknek elsajátítását a tanfolyam keretein belül.
                                  Lajos
----------------------------------
Nagy örömömre a PcHáziorvosnál a számítógép tanfolyamon azt kaptam, amit a tanárképző főiskolán tanultam, amit a tanárok kérnek a felnőttképzésben résztvevő oktatóktól, nagy türelmet, szakértelmet, segítőkészséget. Jómagam 70 évesen ültem a számítógép elé, ahol sok-sok mindent sikerült megtanulnom az oktatóktól, akik készségesen, közérthetően feleltek a kérdéseimre, gyakorlatban mutatták meg a számítógép használatát.

                       Aszódi Gábor

-----------------------------------

Én a mai világban ilyet nem pipáltam ! Minden pontos és preciz. Nem holmi almanach keresgélés, hanem minden a fejben és követhetetlen gyorsasággal. Na és közben a megszívlelendő javaslatok, figyelem felhívások, hogy mit és hogyan. A megígért, megajánlott produktum 100 % - os teljesítése. A gépem megújult és hihetetlen gyors. Mindez megfizethető áron. Csak javasolni tudom és fogom is az ismeretségi körömben. Köszönöm T. R.                      

                                       Gyula

----------------------------------

Preciz, gyors, korrekt, megbízható csak ajánlani tudom!! Örülök, hogy megismerhettem. Az biztos ezentúl koklerekkel nem foglalkozom a gépem javítását csak vele fogom végeztetni.

                                      Attila

----------------------------------

Pontos, gyors szakszerű hozzáértésével mindig tökéletesen kijavítja számítógépem problémáit. Csak ajánlani tudom mindenkinek, és ezer hála mindenért! :)

                                        Viki

----------------------------------

Hihetetlen!
Precíz, szakszerű kiszolgálásban volt részem a számítógépem karbantartásakor. Ráadásul: a használatra vonatkozóan továbbképzésben is részesültem, ami egyértelmű és érthető volt, és még a távsegítség lehetőségét is megkaptam.
Minden szolgáltatásnak ilyennek kellene lennie, ez már a jövő színvonala.
Mindenkinek ajánlom!!!

                             Edit

----------------------------------

Régi jól bevált háziorvosom sok év óta tökéletesen karbantartja a számítógépeimet. Mindig ellát hasznos tanácsokkal, ha szükséges távsegítség útján is pillanatok alatt érkezik a segítség. Még soha nem hagytak cserben a gépeim, köszönhetően a szakszerű karbantartásoknak.

                             Karcsi

-----------------------------------

Szuper gyors és megbízható!!!!

Köszönöm!!!


                        Luxy

Számítógép, pc, notebook, netbook, laptop, leptop, informatikai képzés számítógép képzés, informatikai oktatás, számítógép oktatás, Számítógép javítás, szerviz, javítás Számítógép karbantartás, pc doktor, pchaziorvos
WINDOWS 8 tippek
2014.11.17 17:00

Kezdőképernyő

Alkalmazások, barátok, webhelyek – minden egy helyen

A kezdőképernyő a számítógép központi helye: itt nyithatja meg az alkalmazásokat és az asztali programokat, itt tekintheti meg, mivel foglalkoznak a barátai, és innen juthat el a kedvenc webhelyeire és a fájljaihoz.

A kezdőképernyő csempéi meg tudják jeleníteni az ismerősök frissítéseit, az új e-maileket, az alkalmazások értesítéseit, valamint a naptárban szereplő közelgő találkozókat – mindehhez nem is kell megnyitni a megfelelő alkalmazást. Mivel a számítógép valamennyi felhasználója a saját Microsoft-fiókjával jelentkezhet be, mindenki személyre szabottan alakíthatja ki a saját környezetét, vagyis a csempéket, a színeket és a háttereket.

A kezdőképernyő megnyitása

Többféleképpen is visszatérhet a kezdőképernyőre, bárhol is legyen éppen a számítógépen.

Start gomb
Koppintson vagy kattintson a képernyő bal alsó sarkában található Start gombra Windows billentyű.
Windows billentyű a billentyűzeten
Nyomja meg a Windows billentyűt Windows billentyűa billentyűzeten.
Kezdőképernyő gomb

Nyissa meg a gombokat, és koppintson vagy kattintson a Kezdőképernyőelemre. Tudnivalók a gombok megnyitásáról: Keresés, megosztás, nyomtatás és egyéb műveletek.

Tipp

Amikor az asztalt látja, a jobb gombbal a Start gombra kattintva érheti el a beállításokat, például az Energiagazdálkozási lehetőségek, a Feladatkezelő, a Vezérlőpult és az Eszközkezelő modult.

Az összes alkalmazás megtekintése

Alkalmazások nézete
Az alkalmazásnézetben találja meg az összes alkalmazását és programját. Az alkalmazások nézetének megnyitásához pöccintsen felfelé a kezdőképernyő közepéről az ujjával, vagy kattintson a kezdőképernyő bal alsó sarkában található lefelé mutató nyílra Lefelé mutató nyíl.

Ha kívánja, beállíthatja úgy a rendszert, hogy bejelentkezéskor az alkalmazásnézet jelenjen meg. Ennek ismertetését lásd: A számítógép személyre szabása.

Amikor új alkalmazást telepít a Windows Áruházból, az megjelenik az alkalmazások nézetében. Az újonnan telepített alkalmazást rögzítheti a kezdőképernyőre vagy a tálcára, ha gyorsan el szeretné érni.

A gyakran használt alkalmazások rögzítése

Kedvenc alkalmazásait rögzítheti a kezdőképernyőre és a tálcára, így gyorsan elérheti azokat, és egy pillantással áttekintheti a frissítéseiket a csempéken.

1. lépés

Az alkalmazások nézetének megnyitásához pöccintsen felfelé a képernyő közepéről. (Ha egeret használ, kattintson a képernyő bal alsó sarkában található nyílra Lefelé mutató nyíl.)
Lefelé mutató nyíl

2. lépés

Nyomja meg hosszan a rögzíteni kívánt alkalmazást, vagy kattintson rá a jobb gombbal. Kijelölhet több alkalmazást is, és egyszerre rögzítheti azokat.

Kijelölt alkalmazás

3. lépés

Koppintson vagy kattintson a Rögzítés a kezdőképernyőre vagy a Rögzítés a tálcán elemre. A rögzített alkalmazások a kezdőképernyő vagy a tálca végén jelennek meg.

Rögzítési beállítások
Tipp

Ha gyorsan meg szeretne találni egy alkalmazást, kezdje el beírni a nevét a kezdőképernyőn vagy az alkalmazások nézetében.

Alkalmazások rögzítésének megszüntetése a kezdőképernyőn

Ha úgy dönt, hogy egy csempére már nincs szüksége a kezdőképernyőn, megszüntetheti a rögzítését. Az alkalmazások rögzítésének megszüntetése nem jelenti az eltávolításukat is. Amikor megszünteti egy alkalmazását rögzítését a kezdőképernyőn, az alkalmazás továbbra is meg fog jelenni, amikor rákeres, és továbbra is elérhető lesz az alkalmazások nézetében, ha újból meg szeretné keresni.

Alkalmazás rögzítésének megszüntetése a kezdőképernyőn

 1. A kezdőképernyő nyomja le hosszan vagy kattintson a jobb gombbal arra a csempére, amelynek rögzítését meg szeretné szüntetni.
  Több csempét is kijelölhet, és megszüntetheti egyszerre a rögzítésüket. A kijelölések megszüntetéséhez a kezdőképernyőn vagy az alkalmazások nézetében koppintson vagy kattintson a képernyő üres területére, illetve koppintson vagy kattintson aTestreszabás elemre.

 2. Koppintson vagy kattintson a Levétel a kezdőképernyőről parancsra.
  A kijelölt alkalmazások ezután nem lesznek láthatók a kezdőképernyőn, de az alkalmazások nézetében, illetve kereséssel továbbra is elérhetők maradnak.

A kezdőképernyő rendszerezése

Kezdőképernyőjét szabadon rendszerezheti és egyéni igényeinek megfelelően rendezheti el. A csempéket átméretezheti, és tetszés szerint rendezheti el őket a képernyőn. A gyakran használt csempéket például nagyobbra állíthatja, a ritkábban használtakat pedig kisebbre. A csempéket tetszése szerint méretezheti és rendezheti el. Csoportokba is rendezheti a csempéket, ha így könnyebben tudja kezelni és hatékonyabban tudja használni az alkalmazásokat. A csempék elrendezése mellett a kezdőképernyő testreszabásával egyszerűbben elérheti a leggyakrabban használt alkalmazásokat, mappákat, webhelyeket, illetve azokat a személyeket, akikkel gyakran kommunikál.

Csempe áthelyezése a kezdőképernyőn

 1. A kezdőképernyőn nyomja meg hosszan az áthelyezni kívánt csempét. (Ha egeret használ, akkor kattintson a csempére, és tartsa lenyomva az egérgombot.)

 2. Húzza a csempét a kívánt helyre.

Csempe átméretezése a kezdőképernyőn

 1. A kezdőképernyőn nyomja meg hosszan az átméretezni kívánt csempét. (Ha egeret használ, akkor kattintson a jobb egérgombbal a csempére.)

 2. Koppintson vagy kattintson az Átméretezés elemre.

 3. Válassza ki a kívánt méretet.

Csempecsoport létrehozása

 1. A kezdőképernyőn nyomja meg hosszan a csoportba foglalni kívánt csempéket, vagy kattintson rájuk a jobb gombbal.

 2. Húzza a csempéket egy üres területre, és amikor megjelenik mögöttük egy szürke sáv, engedje el a csempéket. Ezzel létrehozott egy új csoportot.

 3. Ha nevet szeretne adni a csoportnak, koppintson vagy kattintson a Csoport elnevezése feliratra a csoport felett, és írja be a kívánt nevet.

  Miután létrehozta a csoportot, a kezdőképernyő tetszőleges részén elhelyezheti azt.

Csempecsoport áthelyezése

 1. A kezdőképernyőn csippentéssel kicsinyítheti a csoportot. (Ha egeret használ, kattintson a képernyő jobb alsó sarkában lévő Nagyítás ikonra Nagyítás ikon.)
 2. Nyomja meg és húzza az új helyre az áthelyezni kívánt csempecsoportot, vagy kattintson a csoportra, és húzza az új helyre.

  Ha befejezte a csoportok áthelyezését, koppintással vagy kattintással visszanagyíthatja őket.

ForrásMicrosoft.hu

Honlap készítés